Internetconsultatie uitbreiding btw-herzieningsregels voor kostbare diensten

Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend over de voorgenomen uitbreiding van de btw-herzieningsregels voor zogenoemde kostbare diensten.

Onder de zogenoemde kostbare diensten worden diensten verstaan die aan een ondernemer worden verricht en door die ondernemer over langere tijd binnen zijn onderneming worden gebruikt. Deze diensten worden doorgaans op de balans geactiveerd en over meerdere jaren afgeschreven. Daardoor vertonen deze diensten dezelfde kenmerken als investeringsgoederen binnen de onderneming.

Anders dan bij de levering van investeringsgoederen, voorziet de btw-herzieningsregeling niet in de mogelijkheid om de aftrek van btw op de ingekochte diensten gedurende enkele jaren aan te passen aan het gebruik dat van die dienst wordt gemaakt voor btw-belaste of van btw-vrijgestelde prestaties. Toch kunnen deze diensten grote investeringen betreffen, zoals bijvoorbeeld de verbouwing van een bedrijfspand die voor de omzetbelastingwetgeving als een dienst kan worden geduid. Met het voorstel wordt het mogelijk om – net als bij de aankoop van een investeringsgoed-  ook de aftrek van de  btw te  herzien (corrigeren) naar gelang het gebruik dat van dergelijke diensten wordt gemaakt.

Reageren kan op  https://www.internetconsultatie.nl/kostbarediensten in de periode  van 18 mei 2017 tot en met 15 juni 2017.

Reacties worden na afloop van de consultatie alleen gepubliceerd als de inzender daarmee instemt. Reacties van organisaties worden altijd gepubliceerd.

Bron : Rijksoverheid – www.rijksoverheid.nl

Neem contact op!

Laat hier een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verzenden..

©[2017~2018] Administratiekantoor HilRo  | Website by Original1 design | Algemene voorwaarden | Contact

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?