Internetconsultatie wetsvoorstel houdstercoöperaties en uitbreiding inhoudingsvrijstelling

Het kabinet speelt een actieve rol in de aanpak van internationale belastingontwijking. Tegelijkertijd heeft het kabinet oog voor behoud van een goed fiscaal vestigingsklimaat. Vanuit dat uitgangspunt heeft het ministerie van Financiën vandaag de internetconsultatie geopend van het wetsvoorstel ‘Inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling’.

Het ministerie wil voorkomen dat houdstercoöperaties ten onrechte gebruik kunnen maken van een inhoudingsvrijstelling voor de dividendbelasting. Om dat te bereiken worden houdstercoöperaties inhoudingsplichtig voor de dividendbelasting voor wat betreft de opbrengsten uit kwalificerende lidmaatschapsrechten.

Tegelijkertijd wordt een meer gelijke behandeling voor toepassing van de inhoudingsvrijstelling in de dividendbelasting van houdstercoöperaties en kapitaalvennootschappen nagestreefd. In de gevallen van een directe winstuitdeling aan een aandeelhouder en van een uitdeling van opbrengsten uit kwalificerende lidmaatschapsrechten aan een lid van een coöperatie in een niet-verdragsland kan altijd dividendbelasting worden ingehouden

Reageren kan op https://www.internetconsultatie.nl/houdstercooperatie in de periode van 16  mei 2017 tot en met 13  juni 2017. Reacties worden alleen gepubliceerd als de inzender daarmee instemt.

Bron : Rijksoverheid – www.rijksoverheid.nl

Neem contact op!

Laat hier een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verzenden..

©[2017~2018] Administratiekantoor HilRo  | Website by Original1 design | Algemene voorwaarden | Contact

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?